Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2014 11:17 - След края на блога.
Автор: electron Категория: Технологии   
Прочетен: 1358 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 16.09.2014 11:18


Както вече знаете блогът който четете е преместен вече тук:
http://myweb.coxslot.com
Всъщност в момента блогът е недостъпен (което не е толкова важно засега), защото явно изборът на безплатен хостинг не е толкова успешен (отноно имат проблеми, които не е ясно кога ще оправят). Но не за това е темата.

В момента блогът не само е недостъпен, но и не се обновява. За това беше споманато предната тема. В тази тема, обаче, ще бъде описана причината. Нещо, което няма абсолютно нищо общо с електрониката и затова не е тема за блога (и затова е много подходящо да бъде описано в това "мъртво" място).

Целта на целия електронния блог беше и още е да се подпомагне развитието на истински вид център за разработка на електроника (дали ще е фирма или нещо друго все още не е ясно). Но каквото и да е, то в даден момент то трябва да стане популярно. Всичко ясно, но как може да се постигне тази популярност?

Решението с безплатна реклама е или несериозно или много енергоемко с малък резултата. Платена реклама също отпада - използване на много пари са в разрез с принципите на писателя на блога. Затова нешението към което се насочих беше да реализирам група сайтове, които просто да са посещаеми. Те няма да имат нищо общо с електрониката.

Групата сайтове са в сферата на сайтовете за запознанствата. Всъщност те ще имат горе-долу такава функция. В момента съм на първи етап от този план. Тези сайтове ще трябва все пак да имат поддръжка, а за това трябват хора. Тъй като са некомерсиални, то и хората могат да бъдат агитирани да работят за сайтовете безплатно. Но първата стъпка е да намеря тези хора.

Изборът ми на начин за търсене на хора е ... чрез вече съществуващ и популярен сайт за запознанства. При това тези хора не е нужно да ги лъжа. Това, че правя сайтовете с друга цел за тях няма да е нещо лошо. Самите сайтове, които в крайна сметка трябва да ги направа ще могат да се използват и от поддържащите ги хора и то много по-ефективно от редовия посетител (защото естествено разработчиците ще имат много по-големи права). Така хем разработчиците ще са доволни (ще имат сайт, където могат да се представят по-добре и то безплатно), а и аз - ще имам посещаван сайт, в който най-вероятно една от малкото реклами ще са за сайтовете ми електроника (този блог и някои други).





Гласувай:
1



1. electron - Как блогът бързо се появи...
16.09.2014 18:51
По-горе в темата беше споменато, че новото място на блога в момента е недостъпно. Интересното е как бързо се възстанови, след като вероятно е получило няколко посещения от препратката в този блог пост.

Напротив един друг мой сайт на същия хостинг още е недостъпен, защото за момента само аз го използвам. Друг сайт, който пак аз правя е достъпен, но него съм го доработвал скоро. Явно хората от безплатния хостинг си правят добре сметката. Имат един сървър блокиран заради DDoS атака и на него са си прехвърлили по-безперспективните сайтове.
цитирай
2. electron - Отново блогът е преместен...
27.10.2014 10:10
За последно блогът не беше онлайн на безплатния хостинг. Но ето, че има още един проблем, който все още не е решен. Антивирусната ми програма засича в блога вирус. Дали има или не - не знам. Знам че в самия блог вирус няма, защото се състои само от статични страници, които аз съм писал (и са кратки, че да проверя цялото им съдържание). Но има и някакво php свързано с файловия менъжер за обработката на споменатите файлове.

Поради горната причина блогът отново е преместен. Този път на едно по-старо място, но където няма да има проблеми. Намира се на electron.frere.bg
цитирай
3. electron - Отново блогът е преместен...
27.10.2014 10:12
Новото място е http://electron.free.bg. И отново тъпата blog.bg система ми затри предишния доста по-описателен коментар.
цитирай
4. electron - Отново блогът е преместен...
27.10.2014 10:13
аояжажао
цитирай
5. electron - Отговорите са невъзможни
27.10.2014 10:17
И правилно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: electron
Категория: Технологии
Прочетен: 44591
Постинги: 26
Коментари: 12
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930